• Janne Laakso

Kesäpolulla eteenpäin


Niin kuin olen aiemmissa blogikirjoitukssani olen kirjoittanut, joudumme silloin tällöin kysymään tai kysymme, kuka oikeastaan olemme. Mietimme olemassaolomme tarkoitusta vaeltaessamme polullamme universumin halki. Polku ei lopu koskaan, vaikka siinä onkin monta välietappia. Me kuljemme sitä juuri omalla tavallamme ja tahdillamme. Muistakaa siis, että polku on teidän, kulkekaa vain omaa polkuanne.


Me kaikki ymmärrämme ainakin jollain tasolla, että tiellemme kohtaamamme esteet, hankaluudet sekä erilaiset koettelemukset ovat ainoastaan ja vain kehityksellemme tarpeellisia. Parhaimmat kokemukset saamme ihmissuhteista.


Haluan antaa teille niitä harjoitus oppeja, joita itse kaivelin esiin kenenkään minulle niitä antaen v. 2011. Omat asiani ovat auenneet näiden kautta. Toki matka jatkuu, eikä se lopu koskaan. Aina tulee uusia asioita ja uusia mietittäviä näkökantoja. Olen tähän kerännyt muutamia asioita ja aiheita, mitkä itse olen todennut hyväksi oman henkisen polun kehittämiseksi. Kun asiat alkavat aueta, olo on kuin liitelisi kaikkialla ja samaan aikaan ei missään. Juuri mikään asia ei häiritse ja samalla haluan vaikuttaa asioihin. Painotan sanaa haluan vaikuttaa, tarvetta ei ole. Tällöin saan siis olla juuri se mikä tai kuka haluan.


Tällä kertaa haluan siis auttaa teitä kaikin tavoin selvittämään teille omaa polkuanne, jotta tiestänne tulisi mahdollisimman tasainen. Helppoa siitä ei varmasti tule. Tulette kokemaan raivoa, itkua ja hammasten kiristelyä, mutta lohdutan teitä – olette oikealla tiellä ja kovaa vauhtia menossa päätepysäkille. Päätepysäkillä löydätte itsenne. Tämäkin pysäkki on vain välietappi.


Asioihin ei ole oikeita tai vääriä vastauksia. Niihin ei ole yhtä tapaa, jolla vastaukset löytyvät. Sinulla saattaa olla omia tapoja toimia, millä saat vastaukset. Kaikkiin kysymyksiin ei välttämättä saa vastauksia. Tällöin aika ei ole vielä oikea. Jossain vaiheessa joudumme kaikki joka tapauksessa näitä asioita miettimään. On hyvä aloittaa nyt, koska vastaukset eivät tule päivässä tai kahdessa. Kaikkiin kysymyksiin ei edes ole tarvis saada vastauksia.Toivotan teille lukijat oikein hyvää kesää. En ole häviämässä mihinkään, kirjoitukset eivät lopu tähän, mutta pienen hengähdystauon pidän. Heinäkuussa jatkuu kirjoittaminen ja aihealueet muuttuvat yhä mielenkiintoisemmiksi.Mukavia henkisen harjoitusten hetkiä kaikille. Harjoituksia voi tehdä missä vaan, milloin vaan. Takaan, että kun aikansa teette alla olevia harjoituksia, niin menette polullanne eteenpäin harppauksittain, mikäli haluatte. Olkaa avoimia ja positiivisia. Harjoituksia ei kannata pakolla eikä väkisin tehdä.1. Kuka oikeasti olet? Esittele itsesi tuntemattomalle ihmiselle sieluntasolla


Katso itseäsi peiliin, kuka olet? Kysy asiaa sisimmältäsi, sielultasi, kuka oikeasti olet? Yritä poistaa egon tuottamat ajatukset siitä kuka olet. Kun olet tehnyt harjoituksen, voit miettiä esim. meditaation tai mietiskelyn aikana asiaa uudelleen. Tee harjoitus uudestaan ja uudestaan. Kun meditoit, kuuntele sisimpääsi, mitä se yrittää viestittää sinulle. Asioita tulee pintaan tunteiden kautta. Kun ajattelet jotain asiaa, kehosi kertoo, onko asia totta. Miten kehosi reagoi tunteisiin? Kannattaa kirjoittaa päiväkirjaa tunnetiloista ja tehdä harjoituksia kuukausien päästä uudelleen. Tällöin voit vertailla tunnetiloja, miltä ne aiemmin on tuntunut.


Oma esittelyni menisi seuraavasti; Olen vanha sielu, tähtien takaa. Kotoisin olen lähteeltä, jonne aikanani palaan. Olen ollut maapallolla usean tuhannen vuoden ajan koulutuksessa. Olen käynyt läpi sodat ja raakuudet. Minua on koulutettu juuri tähän hetkeen ja tällä kertaa olen auttamassa ihmiskuntaa eteenpäin vapaaehtoisesti. Tiedän tarkkaan sielunsuunni-telmani ja sen merkityksen.
2. Mikä on todellista ja mikä on totuus?


Mikä tässä maailmassa on todellista? mikä on totuus? Onko sellaista lainkaan? Miettimällä asioita ykseyden kautta huomaamme, että mikä on totuus ja mikä ei. Mieti asiaa itsesi kautta, oletko sinä totta tai onko ystäväsi totta. Mikä on todellinen ja todellisuutta sielullesi? Meditoi tai mietiskele ja kysy asiaa sisimmältäsi. Kehosi jälleen kerran reagoi ja kertoo totuuden sisimmästäsi. Tee harjoitus uudelleen ja uudelleen. Muista, että egosi luo itsellesi fyysisen todellisuuden, joka ei ole totta, vaan harhaa.
3. Mikä on sinun elämäntehtäväsi / sielunsuunnitelmasi? Mikä on itsellesi merkityksellistä? Mitä haluat olla? Mitä haluat elämältäsi?


Mitä haluat elämältäsi? Yritä poissulkea egon tuottamat ajatukset. Ego haluaa vaikka mitä. Pyri ohittamaan egon halut, sillä ne eivät ole todellisia tarpeitasi elämässäsi. Mitä pohjimmiltasi haluat, että olisit onnellinen omassa elämässäsi? Kun tiedät vastaukset tähän, manifestoi se itsellesi. Universumi toteuttaa sen varmasti. Ole kärsivällinen asian suhteen. Pyydä ennen meditaatiota nähdä oma sielunsuunnitelmasi. Yleensä Universum näyttää sen symbolien kautta tai asioita, mitä sinun kuuluu tässä elämässä kokea. Kaikki ei ole sielunsuunnitelmaan merkitty mitä koet. Meillä on vapaa tahto ja meillä on mahdollisuus manifestoida asioita elämäämme. Universum ei yleensä näytä asioita suoraan, koska meidän ihmisten on myös itse hoksattava ja ymmärrettävä asioita.

4. Määrittele henkisyys itsellesi, mitä henkisyys tarkoittaa juuri sinulle?


Mitä henkisyys itsellesi tarkoittaa? Ensiksi määrittele henkisyys ja vasta tämän jälkeen sen tarkoitus itsellesi. Mitä haluat henkisyydeltä? Haluatko hyvää oloa, rakkautta jne.? Miten voin saavuttaa henkisyyden, mitä sinun tulee tehdä? Meidän ihmisten tulee tehdä ja kokea asioita. Meille ei koskaan tuoda valmiina asioita, vaikka niitä helpotetaan ja autetaankin paljon. Tämä onkin yksi asioista, mitä meidän tulee kokea.

5. Mitä rakkaus on? Määrittele sisälläsi oleva rakkaus. Miten se ilmenee sinussa? Miten ilmennät sitä muille?


Sanonta mitä rakkaus tekisi tässä tilanteessa vastaa kysymykseen. Kysymys on helppo, vastaus onkin vaikea, ainakin joillekin. Olen kysynyt tätä kysymystä muutamilta ihmisiltä, kukaan ei ole vielä osannut vastata tähän. Ei ole oikeaa tai väärää vastausta. On vain vastauksia ja ei ole vastauksia. Se rakkaus mikä sisälläsi on vastaa moneen elämääsi olevaan kysymykseen. Myöskin omaan sielunsuunnitelmaasi. Se on pyyteetön rakkaus. Kysy taas sielultasi asiaa, tunnustele, mitä tulee pintaan ja kuuntele kehoasi, miten se reagoi.
6. Miten suhteutat itsesi muihin? Meillä on useampi persoona. Käyttäydymme eri tavalla ystäväpiirissä, työpaikoilla, oman perheen keskuudessa sekä täysin tuntemattomien kanssa.


Tunnistatko itsesi näistä ominaisuuksista? On hyvä kirjoittaa asioita ensin paperille ja miettiä millainen olen näissä yhteisöissä. Tämän jälkeen voit käydä tutkimassa saman asian astrologisen karttasi kautta. Kartta kertoo sinulle planeettojen kautta samat asiat astrologisesti. Yhdytkö omiin mielipiteisiin? Näistä löydät omat vahvat puolesi, mutta myös kehitettävät puolesi.7. Tee kiitollisuusharjoitus illalla ennen nukkumaan menoa tai aamulla heti herättyäsi (paras aika on tehdä aamulla heti herättyäsi. Tällöin päiväsi alkaa kiitollisesti. Huomaat ajan saatossa, että negatiiviset ajatukset eivät enää vaikuta itseesi. Kiitollisuuden kautta voit saavuttaa onnen ja onnen kautta hyvän elämän.


- Mistä asioista olet kiitollinen ja miksi?

- Kenelle olet kiitollinen

- Kykenetkö olemaan kiitollinen ihmisille, jotka eivät ole olleet niin mukavia itseäsi kohtaan?
Oikein mukavaa kesää kaikille