Kohtaloa vai karmaa?Kautta historian ovat eri tieteen alat pohtineet, onko ihmisten elämä ennalta määrätty, vaikuttaako siihen aiemmat teot ja ajatukset. Filosofit, teologit, astrologit sekä papit ovat vuosituhansien aikana määrittäneet erilaisia elämäntapahtumia perustuen tähtien liikkeeseen. Jopa sotiakin on aikojen alussa aloitettu tähtikarttojen perusteella. Vai onko kaikki sittenkin vain sattumaa, niin kuin osa tieteestä tuppaa määrittämään. Monissa eri uskonnoissa ajatellaan, että tulevaisuus on jumalan käsissä ja se on ennalta määrätty. Erilaiset luonnonkatastrofit vuosituhansia sitten kuviteltiin olevan jumalien kostoja tai rangaistuksia ihmisille elätystä elämästä.


Toisaalta on olemassa myös erilaisia suuntauksia, joissa ajatellaan, että ihminen on vapaa tekemään omat päätöksensä, sekä hänellä on vastuu myös tekemistään päätöksistä. Näiden lisäksi on näkökulma, jossa ajatellaan molempien yllä olevien lähtökohtien olevan oikeita: toisaalta jumala on määrännyt ennalta jokaisen olennon elämän, ja toisaalta jokaisella on tästä huolimatta vapaus tehdä päätöksiä oman tahtonsa mukaan.


Astrologiassa, astrologit pyrkivät osoittamaan, että ihmisen elämä on tähtien ja taivaankappaleiden määrittämää, osana maailmankaikkeuden eli Universumin energiaa. Astrologian historiahan juontaa juurensa muinaisiin sivilisaatioihin, joissa papit seurasivat jo tähtien liikettä. Myös ennustaminen kiinnosti silloin ihmisiä ja kuului heidän arkeensa. Astrologia määritteli lähes kaiken. Egyptin pyramiditkin on sijoitettu toisiinsa nähden tähtikartaston mukaisesti. Tämä tapahtui siis 10 500 eKr.


Astrologiassa syntymäkartan avulla pystytään määrittämään ihmisen perusluonne. Toki ihmisen perusluonteeseen liittyy myös muita tekijöitä. Monille ihmisille astrologia näyttäytyy kuitenkin ihmisen tulevaisuuden ja kohtalon ennustamisena. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan astrologia on tähtikarttojen tulkintaa. "Ennustukset" perustuvat aurinkokunnan taivaankappaleiden liikkeisiin määrättynä aikana ja joiden sijainti sekä suhde muihin planeettoihin suhteutetaan syntymähetkeen. Astrologiassa kuuleekin puhuttavan monesti aspekteista.


Onko mahdollista "ennustaa" tai tulkita eri taivaankappaleiden liikkeistä ihmisen kohtaloa, tarinaa tai tulevaisuutta? Kuulostaa hyvin monimutkaiselle sekä epäuskottavalle. Täytyy aina muistaa, että kaikki maailmankaikkeudessa on energiaa, niin ihminen kuin planeetatkin. Meissä kaikissa on sitä samaa energiaa. Kaikki aurinkokuntamme planeetat ja muut isoimmat asteroidit vaikuttavat maa planeetan toimintaan sekä sijaintiin, koska kaikki vetävät puoleensa toisiaan. Kaikki tuntevat kuun vaikutukset - täyden kuun aikana joku ei saa unta kunnolla. Toisaalla, kuu taas nostattaa meriveden pintaa useilla metreillä. Jotkut eläinkunnan lajeistakin elää nimenomaan kuunkierron mukaan jne. On se myönnettävä, että taivaankappaleilla on vaikutusta meihin kaikkiin täällä maa planeetalla. Jos kuulla on suuria vaikutuksia elämiimme, niin miksei muilla planeetoilla olisi?


Voiko taivaankappaleista ennustaa asioita, joita se koskee, mutta joissa ihminen ei ole osallisena? Tällaisia voivat olla esim. sairaudet, kuolemat, onnettomuudet ja erilaiset menestymiset satunnaisesti, kuten lottovoitto. Täytyy aina muistaa, että kaikki on energiaa, jopa lottovoittokin.


Horoskooppien syntymäkarttahan on tarkka, koska syntymässä ihmisen perusrakenne on määritelty. Elämänsä aikana ihmiseen vaikuttaa toki moni muukin asia, joka muokkaa persoonaa laajalti. Ihminen saa perinnöllisyyden suvultaan, ulkoiset vaikutukset ympäristöstään, vuorovaikutukset ihmisiltä jne. Jos ihminen syntymän jälkeen tyytyy siihen, mitä on saanut, eikä kehitä itseään eteenpäin, on hän tyytynyt kohtaloonsa. Jos nämä tekijät taas vaikuttavat ihmiseen negatiivisesti, on ihmisen tie negatiivisempi kuin se voisi olla.

Mutta meillä kaikilla on kuitenkin se vapaa tahto. Olimmepa syntyneet mihin tahansa, minkälaisiin olosuhteisiin tahansa, me pystymme mihin vain, tahdon voimalla. Tätä voidaan myös kutsua positiivikseksi energiaksi. Täytyy aina muistaa, mitä enemmän meillä on positiivista energiaa, sen vähemmän negatiivinen energia meihin vaikuttaa.


Onko sitä kohtaloa vai ei? Onko se vain meidän ihmisten kehittelemä valitus, vai onko se jumalien meille määräämä tie? Joissain uskomuksissa jumalat määräävät meidän elämämme. Onko se ollut kautta aikojen väline erilaisille oikeutuksille mm. sotiin ja muihin vääryyksiin? Kuten aiemmin mainitsin, niin vuosituhansia sitten erilaiset katastrofit laitettiin jumalien kostojen ja rangaistusten syyksi. Tänä päivänäkin vielä eri uskonnot saarnaavat, että ihmisten tulisi elää tietyllä tavoin, muutoin saa rangaistuksen. Kun uskot tietyllä tavoin, pelastut tai jopa tiettyyn henkilöön uskomalla pelastut jne. Osa uskoo edelleen rangaistusten olemassa oloon, osa ei. Mielenkiintoista olisi kysyä ulkoavaruuden tai toisen planeetan olennolta, mitä mieltä he ovat asiasta.


Mites sitten Karma, onko kohtalolla ja karmalla eroa?


Karma ei merkitse kohtaloa, sillä jokainen voi vaikuttaa omaan käytökseensä ja elämäänsä. Karmalla tarkoitetaankin syyn ja seurauksen lakia. Hyvällä saadaan hyvää ja paha saa palkkansa. Tämä koskee ikuisuutta, sillä karman mukaan kannamme tekomme läpi kaikkien elämien, kunnes "karman velat" on maksettu pois. Todellisuudessa karma ei ole negatiivista. Se vain yksinkertaisesti tarkoittaa antamiamme kokemuksia muille ja taas vastaavasti saamiemme kokemuksia takaisin. Voi olla, että, jos olet ollut toiselle ilkeä, niin seuraavassa elämässä sama sielu onkin lapsesi, äitisi tai voit olla ko. henkilön omaishoitaja koko elämäsi ajan. Tällöin saatat "maksaa" karmaa pois positiivisilla tekemisillä. Hyvällä itsetuntemuksella ja itseään kuuntelemalla saakin selville paljon asioita esim. omasta karman velasta sekä sielunsuunnitelman polusta. Itselläni on hyviä kokemuksia ja tulenkin kirjoittamaan näistä lisää myöhemmin.Miten meditointi liittyy sitten tähän kaikkeen? Tahto voi vapauttaa meidät kohtalon määräämistä tekijöistä. Paremmin kuin "normaalilla" tahdolla, tämän voi saavuttaa "paranormaalilla" tahdolla, mm. meditoimalla. Tässä pystytäänkin lopullisesti vapautua kohtalon vallasta, päättää täysin vapaasti ja itsenäisesti omasta elämästä sekä tulevaisuudesta. Meillä on aina se vapaa tahto elämäämme ja asioihimme. Meditoinnin avulla pystymme siis pääsemään eroon kokonaan kohtalosta. Emme ole enää kohtalon pelinappuloita, ei ole negatiivisuutta, tunteet ovat omissa ohjaksissamme, kestämme enemmän erilaisia paineita, saamme enemmän tietoisesti maailmankaikkeudelta energiaa, jota voimme hyödyntää jokapäiväisessä elämässä ja olemisessa. Meditointi auttaa siis ymmärtämään kaikkea mitä koemme. Meditoinnilla pääsemme "käsiksi" asioihin, joita normaalilla päivätietoisuuden tilalla emme välttämättä huomaa, emmekä ymmärrä. Meditointi yksinkertaisesti helpottaa elämäämme, ymmärtämällä paremmin tapahtuvia asioita.


"Kohtalo on hävitetty ja karma jäänyt jäljelle. Tällöin elämämme on täysin omissa käsissämme."


Elämme aina vaan omien toiveiden, halujemme ja päämäärien mukaisesti. Jos haluamme elämältämme hyvää, tehdään muille hyvää. Kaikki on sinun omissa käsissäsi tästä eteenpäin, ei ole kohtaloa. Olemalla kiitollisia ja tyytyväisiä joka päivä, vie se meidät onnellisuuden lähteelle.


Vuonna 2019 maaliskuussa itse kävin ensimmäisen kerran astrologin luona, koska olin kuullut kovin ihmeellisiä tarinoita, siitä kuinka he voivat "ennustaa" tulevia tapahtumia sekä "nähdä" menneitä, niin tarkkaan. Menin Espoon Tapiolassa Jukka Viertomantereen luentaan. Jukka kertoi niitä, näitä, noita sekä tulevaisuudesta, että menneisyydestä. Kysyin, miten karttaa osaisi itse lukea. Jukka totesikin, että ei sitä pystykään, ellei tutustu astrologiaan paremmin. Luennan jälkeen menin kotiin ja tarkastelin päivämääriä mitä hän oli kertonut menneestä. Hämmästykseni oli valtava. Niitä, näitä ja noita osuivat kuin laivan upotuspelissä konsanaan. Myöhemmin tulevat tapahtumat vaan alkoivat tapahtua ja totesin, että vau, "heittipä se Jukka tikat täys kymppiin silmät sidottuina, selkä tikkatauluun päin." Myöhemmin kyllä ymmärsin paremmin, mistä kaikessa oli kysymys.


Kiinnostukseni astrologiaan heräsi luennan jälkeen. Näin muutama kuukausi luennan jälkeen mainoksen Seppo Tanhuan astrologian peruskurssista Helsingissä ja ilmoittauduinkin välittömästi. Kuvittelin ennen kurssia, että mihinkäs olenkaan nyt itseni laittanut, enhän tajunnut astrologiasta yhtään mitään, enkä edes horoskoopeistakaan. Muistettakoon, että horoskoopit ja astrologia ovat aivan eri asia. Kurssille menin ja totesin taas, että vau. Eihän se nyt niin kauhean vaikeaa ollutkaan. Innostuin asiasta sen verran, että ilmoittauduin jatkokurssille. Kurssit osoittautuivatkin todella hyödyllisiksi, sillä nyt itse kykenen seuraamaan astrologisia kuvioita jonkin verran ja osaan odottaa mitä tuleman pitäisi.


Harjoiteltuani astrologisia kuvioita, on perusasiat sen verran iskostuneet sisimpääni, että osaan jo jonkun verran jopa ”auttaa” muita. Itsestäni tiedän sen verran, että kun kartaltani löytyy Saturnuksen avautuva neliö nousumerkki, niin flunssa, kova väsymys ja herpes valtaa kehoni, aina. Helpottavaa siinä on se, että sen myös tietää, koska kuvio poistuu, samalla flunssa ja väsymyskin väistyvät. Tähän kaikkeen on auttanut astro.fi sivusto, jossa pystyy seuraamaan omia astrologisia kuvioita hyvinkin helposti.


Tekstin alussa kirjoitin, että astrologia ja siitä näkeminen tai ennustaminen kuulostaa kovin monimutkaiselta ja epäuskottavalta. Näin se joskus aikoinaan tuntuikin. Kokemusten sekä tiedon lisääntyessä se ei kuulostakaan niin monimutkaiselta ja epäuskottavalta. Päinvastoin, astrologiasta selviää hyvin moni asia. Kannattaa kokeilla.


Myöskin tiedon ja kokemuksen lisääntyessä, ei meillä mitään kohtaloa ole. Ei meidän elämäämme kukaan ennalta ole määritellyt. Tosin karma rajoittaa tiettyjä asioita, mitä elämässämme tapahtuu. Kyllä meillä täällä vapaa tahto on. Ketään ei laiteta elämään kurjaa elämää, me voimme valita meidän oman sielunsuunnitelman puitteissa omat elämämme. Emme voi siis sanoa, että jokin asia on vain huonoa kohtaloa.


Seuraavat kirjoitukseni tulevat koskemaan pyyteettömyyttä, Universumin energiaa, ihmiskunnan heräämistä sekä paranormaaleja asioita, joita saatamme kohdata päivittäisessä elämässämme.


Mukavia ja rakkaudellisia lukuhetkiä kaikille.


Janne Laakso

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tilaa uutiskirje

Kiitos! Olet onnistuneesti tilannut uutiskirjeen! :)