Rakkaus on…

Julkaistu:
11/25/2016

Tiedämme kyllä, että meidän tulisi rakastaa itseämme, mutta joskus tuntuu, että emme tiedä miten. Hyvä uutinen on, ettei meidän tarvitsekaan tietää. Riittää, kun avaamme itsemme tälle mahdollisuudelle ja olemme valmiita opettelemaan.

Valitettavasti meitä on usein ehdollistettu itserakkauden pelolla sen sijaan, että meitä olisi kannustettu ja siivitetty olemaan se upea säteilevä maailman valo, joka oikeasti olemme.

Tiedän, että olen valo. Tiedän, että olen rakkaus. Tiedän, että olen ääretön.

Mitä on rakkaus?

Mitä rakkaus oikein on? Rakkaus-sanaa käytetään paljon väärin ja huolimattomasti. Rakkaus ei ole draamaa, syytöksiä, uhrautumista ja ukaaseja. Se ei vaadi ymmärtämään, selittämään tai vakuuttamaan. Rakkaudessa kukaan ei ole absoluuttisen oikeassa tai väärässä. Rakkaus ottaa kaiken tämänkin tuomitsematta vastaan rakkauden tilaan, värähtelyyn, jossa itsessään ei ole ehtoja, määritelmiä, arvostelua tai vastakkainasettelua. Rakkaus hyväksyy varauksetta ja rajoittamatta. Rakkaus on. Rakkaus rakastaa. Ilman ehtoja.

Mitä rakkaus on Sinulle?

Minulle rakkaus ei ole vannomista, vakuuttelua, sitä ei voi pujottaa sormeen, eikä laittaa kaapin päälle. Elämä itse on rakkaus minulle: Suru, kaipaus, katse ja kosketus. -Hannu Salakka

Hyväksyn enkä hylkää

Meidät on opetettu hyljeksimään sitä, mikä on huonosti. Mitä jos opettelisimme rakastamaan juuri sitä osaa itsessämme, jota on vaikeinta rakastaa? Mitä jos tsemppaisimme itseämme hylkäämisen sijaan?

Olemme oppineet erottelemaan asiat negatiivisiksi ja positiivisiksi. Vastustamme yleensä negatiivista, haluamme päästä siitä eroon, poistaa tai torjua sen. Mitä jos voisimme oppia hyväksymään myös sen osan itsestämme? Mitä jos juuri se osa tarvitsee enemmän rakkautta eikä vähemmän? Mitä jos hyväksyisit juuri sen osan itsessäsi, joka on tuntenut itsensä hylätyksi? Mitä jos et sitä hylkäisi? Mitä jos rakastaisit sitä, joka sisälläsi pelkää?

Juuri tässä hetkessä on mahdollisuus muuttaa elämäsi, antaa sydämesi pehmetä, ottaa syliin se osa Sinusta, joka syliä kaipaa. Olet vapaa rakastamaan ja ottamaan rakkauden vastaan.

Tsempataan itsemme eheäksi

Kiinalainen tohtori Sha on jo vuosia opettanut ihmisiä puhumaan suoraan itsemme eri osille ja kannustamaan niitä tekemään upeaa työtä. Jokainen osa meistä värähtelee tietoisuutemme kentässä ja usein vahingossa lyttäämme itseämme milloin milläkin tavalla. Solumme kuuntelevat. Väsyvät. Eihän kukaan jaksa tsempata, jos on ainainen kritiikki päällä. Eivät edes solumme!

Tri Sha muistuttaakin sisäisen kannustuksen tärkeydestä. Ssimerkki Tri Shan reseptistä oman immuunipuolustuksen vahvistamiseen:

Hei immuunipuolustukseni kaikkien osien sielut, mielet ja energiat. Rakastan, kunnioitan ja arvostan teitä. Luotan täysin siihen, että olette eksperttejä omalla alallanne ja osaatte täydellisesti harmonisoida, energisoida, eheyttää, parantaa ja pitää yllä loistavaa terveyttä.

Tehkää se nyt upeasti, nopeasti ja loistavasti.

Kiitos, kiitos, kiitos.

Tri Shan resepti

Sanamuotoa voi muuttaa itselle hyväksi, mutta nämä neljä osaa ovat tärkeitä.

Tervehdys: Hei (laita tähän se mille tahdot puhua) sielu, mieli ja energia… Esim. Hei verisolujeni sielu, mieli ja energia… 2 Arvostuksen osoitus: Rakastan, kunnioitan ja arvostan … 3 Tsemppaus ja pyyntö: Tiedän, että olette loistavia ja teette upeaa työtä. Tehkää se nyt. 4 Kiitollisuus: Kiitos, kiitos, kiitos.

Mistä pidät itsessäsi?

Monille meistä on yllättävän vaikeaa löytää itsestään asioita, joista itse pitää. Pienen tutkiskelun jälkeen ne alkavat kuitenkin hahmottua. Tee itsellesi lista asioista ja piirteistä, joista pidät itsessäsi. Voit tehdä niistä omanlaisiasi voimalauseita ja yhdistää kiitollisuuden niihin. On energisoivaa muistaa kiittää ja kehua. Antaa tunnustusta itselleen kaikesta, mitä on saavuttanut. Taputtaa itseään olkapäälle. Tai vaikka Eeva Kilven sanoin:

Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:  Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun.

Mitä olisit halunnut kuulla?

Mieti asioita, joita olisit halunnut tai haluaisit kuulla Sinulle sanottavan.

Kuvittele itseäsi eri ikävaiheissa ja kuulostele mitä olisit halunnut kuulla esimerkiksi vanhemmiltasi, sisaruksilta, ystäviltä, lapsiltasi, rakastajaltasi, mieheltäsi, vaimoltasi tai siltä, joka ei ole vielä tullut elämääsi!

Nämä asiat ovat meille jokaiselle omia ja tärkeitä. Mutta onnen salaisuus piilee siinä, että opettelemme sanomaan ne itsellemme. Kirjoita ne ja lue niitä itsellesi ääneen. Voit vaikka äänittää ne omalla äänelläsi, jolloin voit kuunnella niitä usein ja todella ottaa vastaan niiden sisältämän siunauksen. Tämän listan tekeminen ja sen käyttöönottaminen on siirtänyt vuoria omassa elämässäni. Suosittelen.

Rakkauden lupaus

Mitä jos voisit hyväksyä itsesi ja tunteesi sellaisina kuin ne ovat?

Mitä jos lupaisit rakastaa itseäsi myötä- ja vastatuulessa, tukea itseäsi elämäsi jokaisena hetkenä ja olla hylkäämättä koskaan? Silloinkin kun se on vaikeaa. Varsinkin kun se on vaikeaa. Kukaan muu ei sitä voi Sinulle luvata. Tai voi, mutta vain Sinä voit sen lupauksen pitää. Silloin et ole jätettävissä, petettävissä tai hyljättävissä.

Kutsu itsesi iltateelle, pidä itseäsi hyvänä, puhuttele ystävällisesti. Luota.

Hengitä syvään. Hymyile.

Kuule, kun elämä kuiskaa: Rakastan Sinua. 

#rakastaminen #rakkaus #UllaSuokko

2 katselukertaa0 kommenttia