Saariston kevät


Olen paljasjalkainen saaristolainen, pienestä paikasta nimeltä Björkkö. Kesäni vietän edelleen saaristossa Nauvossa ja talvikotimme on Turussa.Sain aivoinfarktin 2006 ja vaikka olen aika hyvin toipunut, hahmotushäiriöt vaikeuttavat sen verran, että en saa ajaa autoa, niin oli järkevää liikkumisen kannalta muuttaa kaupunkiin josta hyvät kulkuyhteydet esim. Helsinkiin jossa minulla runsaasti töitä Tarotien parissa.


Kevät on vauhdilla saanut saariston jo kukkimaan, merilinnut pesänteko puuhissaan, ja luonto tuoksuu saaressa männyiltä ja mereltä. Liiemmin ei näin karuissa ympäristössä ole lehtipuita niin ei tarvitse hyttysiä kesällä huiskia.

Kauppaan kestää yhtä kauan mennä veneellä kuin autollakin, joten ne reissut tehdään aina sääolojen mukaan.
Saa nähdä saapuvatko hylkeet tänä kesänä pelottamaan kalakannat, ja varsinkaan verkkoja ei kannata laskea koska niistä ei ole kuin riekaleet jäljellä. Nyt vielä siika nousee mato-ongella ja äitienpäivän aikoihin silakkaa tulee litkaamalla niin paljon kun jaksaa onkia mutta me kalastamme vain omiksi tarpeiksi.


Aloitan tänä kesänä kirjoittamaan kolmatta kirjaani ja kuten nämä aikaisemmat käsittelee tämäkin saaristoa, nimittäin saariston kummitukset. Jos sitten ensi vuonna saisin julkaistua. Minulla on parhaat mahdollisuudet virittäytyä tunnelmaan, naapureita ei ole, asumme korkealla kalliolla, jossa meri alapuolella kuohuu. Eessä siintää aava meri jossa rahti ja ruotsinlaivaliikenne kulkee päivisin ja öisin, myöskin purjeveneet täyttävät kesäkuukausina laivaväylän, siellä välillä laivojen sireenit törähtävät, aina kun ei ymmärretä, ettei se laiva pysty väistämään vaan pienet pois alta, siellä kyllä tilaa riittää.


Kun saan kevätkiireeni alta pois täällä kaupungissa, on suunnitelmissa toukokuun lopulla taas muuttaa Nauvoon.


Tervetuloa siis seuraamaan blogiani. Kirjoitan täällä säännöllisesti päivän asioista ja puuhista ja tietysti myös Taroteista ja niihin liittyvistä järjestämistäni ajankohtaisista tapahtumista.


Seuratkaa myös Instagramista ja Facebookista minua nimellä Tarot Tuula Huhtala.Rakkaudella teidän Tuula  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Tilaa uutiskirje

Kiitos! Olet onnistuneesti tilannut uutiskirjeen! :)