Tietoisuus on onnistuneen muutoksen perusta

Julkaistu:
6/24/2016

Alkuvuonna oli taas uuden vuoden lupausten ja uudistumisen aika. Mutta miten onnistut lupauksissasi ja päätöksissäsi? Tee tavoitteistasi realistisia, saavutettavissa olevia ja hallittavia.

Perinteisesti tammikuu on aikaa, joka edustaa jonkin alkua. Se on juuri se aika vuodesta, jolloin meistä tuntuu, että meillä on mahdollista tehdä elämästämme parempaa. Asetamme itsellemme päätöksiä, kuten esimerkiksi että alamme liikkua enemmän, syödä vähemmän, sanoa “ei” useammin ja usein lupaamme itsellemme, että “tästä vuodesta tulee parempi kuin edellisestä”. Ostamme kallista paperia ja kirjoitamme listaan päätöksiämme kynttilänvalossa Uuden Vuoden iltana ja rukoilemme ikään kuin taataksemme menestyksemme. Joskus alamme siivota kotiamme ja sydäntämme asioista, joita emme enää halua tulevalle vuodelle. Pyrimme esimerkiksi pääsemään eroon ”vääränlaisesta” ruoasta tai heitämme pois vaatteita, jotka eivät enää sovi. Saatamme jopa nähdä niin paljon vaivaa, että poltamme vanhat päiväkirjamme, tuhoamme valokuvia ja poistamme ihmisten yhteystietoja puhelimistamme tai osoitekirjoistamme. Perusajatuksena on, että “teemme tilaa” uusille asioille. Päivän tärkeys jollakin tapaa pakottaa meitä toimimaan paremmin. Lataamme päivään merkitystä, sillä se on hetki, jolloin “käännämme uuden sivun elämässämme” ja tunnemme jotenkin voimaantuvamme sen vuoksi, saamme tarvitsemaamme motivaatiota. Myös ympärillämme olevat auttavat meitä tekemällä ja toimimalla samoin. Ystävämme ja perheemme usein tukevat meitä näissä muutoksissa, sillä heillä on samankaltaisia tavoitteita ja pyrkimyksiä tähän aikaan vuodesta. He liittyvät kuntosaliin tai laihdutusklubiin kanssasi ja näiden toimien tekemisessä on yhteisöllisyyden tuntu sekä usko siihen, että tulemme menestymään näin toimiessamme. Teemme Jumalalle, Enkeleille ja itse asiassa kaikille, jotka meitä kuuntelevat lupauksia, että jos he auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme, TULEMME OLEMAAN enemmän olemassa heitä varten, työskentelemme kovemmin heidän edestään ja olemme kykeneviä tekemään enemmän ja sitä kautta miellyttämään näitä jumaluuksia. En enää tiedä, kuinka monta kertaa olen rukoillut juoksumatolla juostessani! Mutta mitä nämä päätökset TODELLISUUDESSA merkitsevät ja miksi me emme ole aina niin menestyksekkäitä kuin haluaisimme tavoitteita tavoitellessamme?

Päätösuupumus 
usein epäonnistumisen syynä

Tutkimukset toteavat, että 35 % meistä rikkoo Uuden Vuoden lupauksensa viimeistään tammikuun kolmannella viikolla ja että meillä kaikilla on samanlaisia syitä siihen. Mikä tahansa sitoumus muutokseen vaatii johdonmukaisuutta ja vastuullisuutta – me saamme jostakin irti vain sitä, mitä siihen panostamme. Usein keskiyön kellojen lyödessä ja yhden tai kahden shampanjalasin jälkeen me luovumme päätöksistämme. Koska meillä on niin paljon asioita listallamme, meille tulee niitä toteuttaessamme “päätösuupumus”, jolloin mitä enemmän päätöksiä meidän pitää päivän aikana tehdä – kuten ”minun täytyy liikkua, muuttaa ruokavaliotani, sanoa ei enemmän jne” – sitä epätodennäköisemmin onnistumme, sillä meidän voimavaramme ja itsekontrollimme on jatkuvan stressin alaisena. Päädymme “kaikki tai ei mitään” -ajatteluun, jossa ainoa vaihtoehto on “suklaata tai ei suklaata”, “tee tai älä tee”. Tällöin on haasteena se, että kun otamme pienen palan suklaata, nuhtelemme itseämme ja vakuutamme sitten itsellemme, että lupauksemme rikottuamme olemme epäonnistuneet, joten miksi jatkaa ylipäätään? Ovatko tavoitteemme realistisia? Voisimme onnistua paremmin, jos palastelisimme tavoitteemme pienempiin askeliin, kuten esimerkiksi päättäisimme syödä suklaata vain viikonloppuisin sen sijaan, että söisimme sitä joka päivä ja myös rajoittaisimme syötävän suklaan määrää ennemminkin kuin että lopettaisimme kokonaan. Tee tavoitteistasi realistisia, saavutettavissa olevia ja hallittavia.

Toimi tietoisesti tavoitteidesi hyväksi

Asiat, jotka päätyvät päätöslistallemme ovat niitä, joiden suhteen toivomme saavuttavamme käsinkosketeltavia ja mitattavissa olevia tuloksia, jotka näemme tai tunnemme: ne ovat usein tavoitehakuisia. Sanomme ääneen asioita, kuten “haluan pudottaa painoani”, mutta emme silti aseta selkeää tavoitetta sille, kuinka paljon haluamme laihtua ja missä ajassa. Emme myöskään tarkastele edistymistämme päivittäin, me vain ajattelemme että kaikki järjestyy, eli emme ole tietoisia päätöksistämme ja valinnoistamme. Esimerkiksi painonpudotuksen tulokset eivät ole välittömiä, joten keskittyminen ennemminkin muutoksen etuihin kuin muutokseen itseensä tuo mukanaan usein enemmän menestystä tavoitteidemme saavuttamisessa pitkällä aikajänteellä. Joten sitten, kun olet listasi tehnyt ja täysin valmistautunut, on tietoisena ja “läsnäolevana” oleminen seuraava vaihe päätöksiemme toteuttamisessa – ja tämä vaihe on usein kaikkein haastavin. Jatkuva keskittyminen siihen, mitä syömme, miten ajattelemme ja mitä sanomme tukeaksemme tavoitteitamme, voi tuoda mukanaan ahdistusta, ellemme ole valmistautuneita ja suhtaudu niihin realistisesti. Meidän täytyy usein rikkoa vakiintuneita ajattelutapojamme, uskomuksiamme, jotta voimme vapautua niistä asioista, joita haluamme muuttaa ja se voi aiheuttaa muutosvastarintaa. Menneisyydessä olemme keksineet tekosyitä sille, miksi emme ole muuttaneet asioita aiemmin. Olemme syyttäneet työtämme, terveyttämme, kumppaniamme ja säätä siitä, että emme aiemmin ole sitoutuneet muutokseen ja myös luvanneet itsellemme, että tällä kertaa kaikki on toisin. Vaihtoehtoisesti on saattanut olla myös etua siitä, että ET ole muuttanut joitakin asioita. Ehkä vaimosi tai miehesi pitää sinusta enemmän “halittavana”, joten laihtuminen voi vaikuttaa siihen, mitä hän tuntee sinua kohtaan – riskinä olisi menettää paljon muutakin kuin painoa, jos etenisit päätöksessäsi. Joskus se, että emme ole täysin tietoisia, voi sabotoida omat yrityksemme.

Kuuntele itseäsi

Toinen asia, jonka usein päätöksenteossa laiminlyömme, on oma “sisäinen maailmamme”. Keskitymme paljon fyysiseen todellisuuteen ja siihen, miten sitä havainnoidaan, mutta emme aina näe, mitä sellaista, joka ilmaisee kokemustamme, tapahtuu sisällämme. Joskus kykenemättömyydellämme pudottaa painoamme voi olla tunneperäinen syy ja että ollessamme isompia saamme “suojaa muilta” ja heidän mielipiteiltään. Voimme syödä oikeita asioita, liikkua päivittäin ja tehdä sekä sanoa oikeita asioita, jotka ulkoisesti näyttävät tukevan päätöksiämme, mutta jolleivät sisäiset uskomuksemme tue fyysisiä muutoksia, ei muutoksia tapahdu. Myös muulloin kuin uutena vuotena kannattaa pohdiskella ITSEÄSI! Katso, mikä siitä, mihin uskot tukee sinua henkisessä kasvussasi ja mikä tai kuka sitä estää. Tarkastele, miksi energeettisesti viehätät tietynlaisia ihmisiä, vedät puoleesi tiettyjä tilanteita tai elämääsi tiettyjä ongelmia. Kaikki asiat, jotka ilmaantuvat esiin kokemuksina ovat joko heijastuksia sinusta tai heijastuksia Jumalasta. Vain silloin, kun myönnät itsellesi “todellisen totuuden” siitä, kuka olet, voit tehdä menestyksekkäitä muutoksia kaikilla niillä tasoilla, joilla se on tarpeen. Luonto tekee tämän kauniisti ja vaistonvaraisesti läpi vuoden vuodenaikojensa kautta, se sopeutuu kunkin ajankohdan muutoksiin pitääkseen itsensä täydellisessä harmoniassa ja tasapainossa. Luonto ymmärtää, että ilman kesän auringon lämpöä eivät siemenet idä, ja se myös ymmärtää että kasvu vaatii ravintoa. Siksi kasvien on pudotettava lehtensä syksyllä ravitakseen maaperää. Kaikki asiat ovat yhteydessä toisiinsa. Myös meille on tärkeää ravistaa luonnon lailla pois ne asiat, jotka eivät tue meitä tai terveyttämme ja myös luottaa siihen, että on olemassa meitä suurempi voima, joka on aina puolellamme ja että KAIKENLAINEN kasvu on positiivista.

Kaikki muutos on positiivista

Joten sitten kun olet oppinut elämään tietoisesti, et ole selvillä ainoastaan siitä, mitä tahdot muuttaa, vaan myös siitä MITEN muuttaa asia. Tällöin kutsut esiin kaikki resurssisi ja vahvuutesi saavuttaaksesi tavoitteesi. Mielesi on liittolaisesi tässä prosessissa. Kehosi ja aivosi saattavat olla tiukasti kiinni menneissä tavoissasi, mutta mielesi toivottaa tervetulleeksi mahdollisuuden voimistaa lihaksiaan ja näyttää voimansa. Muistan rukoilleeni vuosia saavani lisää kurinalaisuutta vain ymmärtääkseni myöhemmin, että itsekuri tulee VAIN TEKEMÄLLÄ – mitä enemmän teet, sitä helpommin sen teet. On olemassa afrikkalainen sanonta “jos haluat tietää lopun, katso alkuun”. Se puhuu valmistautumisen, selkeyden, oman tahdon ja itsekurin puolesta. Se myös kertoo lopputuloksen olevan kaiken sen summa, joka on olemassa alussa. Mitä annat, sitä saat. Ilman mitään epäilystä KAIKKI muutos on positiivista ja muutoshalukkuudessamme määrittelemme sen avulla paremman version itsestämme. On kuitenkin olemassa joitakin asioita, joita emme voi muuttaa ja se on ihan ok, mutta emme ole voimattomia näissäkään tilanteissa. Jos emme voi muuttaa tilannetta itsessään, voimme aina muuttaa tapaa, jolla siihen suhtaudumme. Olkaa hyviä itsellenne ja toisillenne – toivotan teille kokemusrikasta vuotta 2016!

#DarrenBrittain #muutos #tietoisuus

1 katselukerta0 kommenttia