Julkaisun otsikko, odota hetki päivitän sivua.

Julkaistu:
Päivämäärä

Natural High Healing Festival on kokonaan päihteetön festivaali, joka on koonnut hyvinvoinnista, henkisyydestä, itsensä kehittämisestä ja healingistä kiinnostuneita ihmisiä yhteen joka kesä vuodesta 2013. Tänä vuonna se pidettiin toistamiseen Uudessakaupungissa.

Tapahtuma vetää puoleensa ihmisiä, jotka kaipaavat kesätapahtumalta aitoutta, lempeyttä, letkeyttä, vapautta, rentoutta ja hyvää oloa. Se tarjoaa turvallisen paikan myös niille, jotka tuntevat olonsa kiusaantuneeksi, turvattomaksi tai jollakin tapaa epämukavaksi känniörvellyksen keskellä.

Festari osuu moneen pinnan alla kuplivaan trendiin. Ennen kaikkea se käy yksiin henkisyydelle, tietoisuudelle ja hyvinvoinnille perustuvan elämäntyylin kanssa, joka on selkeässä kasvussa. Elämätyyliin liittyy myös päihteettömyyden trendi. Tässä porukassa tapa käyttää alkoholia, juhlia ja viettää aikaa yhdessä muuttuu joskus luonnostaan suhteellisen päihteettömäksi.

Festarikävijät vahvistivat, että asiat, joita alkoholilla on yritetty tavoittaa, kuten vapaus, rentous, ilo, yhteys toisiin ihmisiin tai yhteys omiin todellisiin tunteisiin, on opittu saavuttamaan helposti, luonnollisesti ja aidosti toisella tavalla. Tietoisuuden kirkastamisella, ei sen sumentamisella. Siksi myös alkoholi saattaa pudota henkisen polun kulkijalta jossain kohtaa pois, tai ainakin sen käyttö voi vähentyä merkittävästi ja käyttötarkoitus muuttua humalahakuisuudesta kohti kepeää nautintoa.

Natural High Healing Festival järjestetään seuraavan kerran kesäkuussa 2018.

Marissa Forsbacka, 33

”Alkoholi on jäänyt pois elämästäni tosi luonnollisesti. Noin kolme vuotta sitten huomasin, että se ei tee hyvää, en tarvitse sitä, se ei ole ”mun juttu”. Olen joskus käyttänyt alkoholia todella suomalaisesti, eli niin, että kun join, join kunnolla. Nykyään käytän erittäin vähän. Jos käytän, niin yksi tai kaksi lasia samppanjaa tai viiniä riittää. Itselleni sopii parhaiten, että en käytä. Toisaalta jos joskus tekisi mieli juoda pullollinen viiniä, sitten joisin. Alkoholin pois jäämiseen ei liittynyt päätöksiä, se liittyi pikemminkin siihen, että löysin kotiin itseeni.”

Kaius Paetau, 39

”Itse käytän aika vähän alkoholia, se ei ole lempiaineeni. Olen huomannut, että alkoholi maistuu minulle hieman enemmän, jos minulla on oikein pahat sydänsurut. Se voi olla OK joskus, vähän käytettynä, mutta alkoholi ei ole ollut minulle koskaan tärkeä.

Kyllä alkoholittomuus on selkeä trendi, se liittyy laajempaan hyvinvointi-ilmiöön, johon kuuluvat henkisyys, tantra, jooga ja muut. Ei siihen oikein viina istu. Tykkään siitä, että näillä festareilla ei ole päihteitä, ei ole mitään Provinssi Rock -meininkiä. Natural Highin voi tuoda vaikka pienen vauvan, jota ei muuten toisi festareille. Täällä pääsevät tanssimaan ja bilettämään nekin, jotka eivät halua käyttää päihteitä. Lisää tällaista!”

Axel Ismail, 26

”Oma suhteeni alkoholiin on aika neutraali. Ei tee mieli juoda, mutta muut saavat juoda. En ole juonut kahteen vuoteen ollenkaan, en silti koe olevani absolutisti. En vain juo, ei tee mieli.

Koen, että alkoholittomuus ja päihteettömät juhlat ovat koko ajan suositumpia, koko ajan tulee lisää alkoholittomia juomia ja bileitä. Omassa ikäluokassani ja nuoremmilla näen aika vähän kännihakuista juomista.

Alkoholittomuus-trendi liittyy mielestäni hyvinvointiin. Ihmiset ovat tietoisia siitä, mitä he syövät, juovat ja ylipäätään panevat kehoonsa.

Alkoholiton juhliminen vaatii heittäytymistä, jännitin tänne tuloa hieman. Toisaalta tiedän, ettei minulta vaadita mitään. Voin vain olla ja kuunnella itseäni siitä, minne haluan mennä ja milloin haluan jatkaa matkaa. Jos näillä festareilla olisi päihteitä, ihmisiin olisi vaikeampi saada yhteyttä. Sen aistisi kokonaistunnelmassa.”

Inka Saini, 33

”Olen kolmatta kertaa Natural High Healingissä. Aina on vähän jännä tulla tänne arjen keskeltä, kaupunkielämästä, se vaatii hetken totuttelua ja heittäytymistä. Toisaalta heti, kun olen sisäistänyt paikan tunnelman, tuntuu tosi hyvältä. Nämä ovat ainutlaatuiset festarit.

Minulle on tavallista juhlia selvin päin. Juon kyllä myös sopivissa tilanteissa. Seura tekee usein kaltaisekseen. Ympärilläni on myös paljon ihmisiä, jotka eivät käytä alkoholia lainkaan.

Jos täällä olisi tarjolla alkoholia, olisi kyse aivan toisenlaisesta tapahtumasta. Näillä festareilla on tarkoitus nauttia itsensä ja muiden kohtaamisista workshopeissa ja eihän sitä aitoutta löydä itsestään, kuin luonnollisessa tilassa. Festarit kannustavatkin olemaan täysin sellainen kuin on, pelkäämättä mitään. Tunteita käsitellään toisella tavalla kuin alkoholin alaisuudessa. Täällä on paljon lapsia ja lapsiperheitä. Itse olen lasten joogaohjaaja ja olen ohjannut täällä viikonlopun aikana lapsille muutaman joogatunnin.”

Mesimarja Paatero, 34

”En oikein enää tarvitse alkoholia. Olen sen verran sinut itseni kanssa ja tuntuu, että alkoholi on vain turha myrkky, joka vie luovuuden. Kroppani ei kaipaa alkoholia, on paljon parempi olla ja voin paremmin ilman sitä. Toisaalta välillä minun tekee mieli ja silloin voin ottaa lasillisen viiniä tai maistella erilaisia alkoholijuomia. Tällaisilla festareilla on tosi hyvä, että aikuiset ihmiset voivat kokoontua ja nauttia yhteisestä viikonlopusta päihteettä. Jos täällä voisi juoda, ei voisi luottaa siihen, että voi avautua ja olla oma itsensä. Alkoholi muuttaa olotilaa, käytöstä ja ihmistä, joten jos osa porukasta joisi, se toisi ihmisten välille turhaa sumua.”

Karoliina Stone, 41 & Katja Kanninen, 39

Katja Kanninen: ”Alkoholiton juhliminen on minulle hyvin tuttua, käytän harvoin alkoholia. Minulle on tavallista juhlia kavereiden kanssa niin, että aluksi meditoimme yhdessä. Silloin olo on niin hyvä, ettei halua laskea sitä juomalla alkoholia. Se ei vaan tunnu enää hyvältä, sitä ei tarvitse. Harvoille festareille pääsevät koko perheet yhdessä, täällä se onnistuu.”

Karoliina Stone: ”On luontevaa, ettei näillä festareilla ole päihteitä, ei tule edes mieleen. Saatan juoda muussa elämässä joskus, jos tekee mieli, mutta ei se tänne istu. Täällä ollaan yhteydessä itseen, eikä ulkoiseen rymyyn. Eihän intensiivisistä työpajoistakaan selviäisi hengissä. Yhteys omiin tunteisiin ja toisiin ihmisiin turtuisi.”

#hyvinvointi #alkoholi #ProvinssiRock #NaturalHighHealingFestival #festivaali #päihteettömyys

102 katselukertaa0 kommenttia